Energie Zuinig Thuis ondersteunt al diverse gemeenten met de energietransitie van de bestaande woningen. Bijvoorbeeld met de Keuzehulp wijken en buurten;  een dashboard, maar dan met veel extra’s. De Keuzehulp geeft je onder andere inzicht in het energieverbruik van woningen in geselecteerde wijken/buurten, over de jaren heen. Met onze Thuisscan  geef je je bewoners snel een helder beeld of hun woning klaar is om van het aardgas af te gaan én welke verduurzamingsstappen zij kunnen zetten.

Thuisscan 

De Thuisscan geeft gemeenten en hun bewoners inzicht in het energieverbruik én welke verduurzamingsstappen er op korte termijn mogelijk zijn in de woning. Denk aan isoleren, een hybride of all-electric warmtepomp. De bewoner hoeft alleen online een vragenlijst over de woning en het huishouden in te vullen en toestemming te geven de slimme meter uit te lezen. Op basis van deze informatie maakt Energie Zuinig Thuis een persoonlijk energie-advies: de Thuisscan.

Prestatiecheck

Wat is het effect van een genomen duurzaamheids- of energiebesparingsmaatregel? De Thuisscan Prestatiecheck van Energie Zuinig Thuis geeft antwoord op deze vraag. Deze Prestatiecheck wordt tegelijk met het nemen van een verduurzamingsmaatregel uitgevoerd op dezelfde wijze als de Thuisscan.

Keuzehulp wijken en buurten

De Keuzehulp wijken en buurten is een dashboard met veel extra’s; de keuzehulp biedt een kaart en overzicht van de gemeente en focust zich op het kunnen maken van (uitgebreide) selecties, die met andere dashboards niet mogelijk zijn. Op basis van zo’n selectie kun je zelfs een straat of cluster van vergelijkbare woningen selecteren én de adresgegevens van deze woningen exporteren.

Meer weten? Neem contact met ons op

Peter Wagener
06 51 335 966 |  peter.wagener@energiezuinigthuis.nl