Met de Thuisscan van Energie Zuinig Thuis geef je potentiële klanten snel een helder beeld welke verduurzamingsstap er mogelijk is in hun woning. Bijvoorbeeld welk type warmtepomp geschikt is of waar ze het beste kunnen beginnen met isoleren. Tegen lage kosten en zonder dat er iemand langs hoeft in de woning. Deze Thuisscan wordt al door diverse warmtepompfabrikanten/leveranciers ingezet om de klantreis te vereenvoudigen.

Hoe werkt het?

Op basis van slimme meterdata geeft de Thuisscan commerciële organisaties, zoals installateurs en warmtepompfabrikanten, en hun potentiële klanten inzicht in hun energieverbruik én welke verduurzamingsstappen er op korte termijn mogelijk zijn in de woning van de klant. Denk aan isolatie, een hybride of all-electric warmtepomp. De klant vult online een vragenlijst in, daarnaast geeft hij/zij toestemming de slimme meter uit te lezen. Zo kan Energie Zuinig Thuis de meterstanden voor elektriciteit en aardgas ophalen en een analyse van de woning maken. De klant ontvangt de uitkomsten in een persoonlijk energie-advies rapport: de Thuisscan. De commerciële organisatie kan vervolgens de data ontvangen van de Thuisscans. Daarbij kun je kiezen uit de volledige data (met toestemming van de potentiële klant) of geaggregeerd.

Van advies naar offerte

De Thuisscan helpt je om het proces van advies naar een offerte-aanvraag en conversie te vergemakkelijken én te versnellen. De Thuisscan biedt informatie met betrekking tot bewonersprofiel/gebruikersgedrag, verduurzamingsstap: isoleren of type warmtepomp, inclusief benodigd vermogen en besparingsprognose.

Thuisscan van Energie Zuinig Thuis

Als je al toe bent aan een warmtepomp, vertelt de Thuisscan de woningeigenaar of de woning klaar is voor een all-electric, of dat iemand beter met een hybride aan de slag gaat. In beide gevallen vertelt de Thuisscan welk vermogen de woning nodig heeft, passend bij het comfortniveau dat de consument nu ervaart. Ook worden woningeigenaren geholpen met het vinden van de juiste installateur en ontvangen ze achtergrondinformatie over de verschillende typen warmtepompen. En bij het stellen van de juiste vragen aan de installateur en krijgen een idee van welke onderdelen je redelijkerwijs mag verwachten op de offerte. Daarnaast bevat de Thuisscan onder andere informatie voor de installateur, antwoord op veelgestelde vragen over warmtepompen en subsidiemogelijkheden. Consumenten weten zo wat de mogelijkheden van hun woning zijn. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Peter Wagener
06 51 335 966 | peter.wagener@energiezuinigthuis.nl

Of download de productsheet