Met de Thuisscan van Energie Zuinig Thuis ondersteun je jouw bewoners in de energietransitie en geef je hen snel een helder beeld of hun woning klaar is om van het aardgas af te gaan én welke verduurzamingsstappen zij kunnen zetten. Tegen lage kosten én zonder dat er iemand langs hoeft in de woning. Op basis van data uit de slimme meter. De Thuisscan wordt al door diverse gemeenten ingezet bij de wijkuitvoeringsplannen.

Hoe werkt het?

De Thuisscan geeft gemeenten en hun bewoners inzicht in het energieverbruik én welke verduurzamingsstappen er op korte termijn mogelijk zijn in de woning. Denk aan isoleren, een hybride of all-electric warmtepomp. De bewoner hoeft alleen online een vragenlijst over de woning en het huishouden in te vullen en toestemming te geven de slimme meter uit te lezen. Deze data bevat informatie over het elektriciteits- en gasverbruik. Op basis van deze informatie maakt Energie Zuinig Thuis een persoonlijk energie-advies: de Thuisscan. Het aanmelden kost een bewoner minder dan 10 minuten tijd.

Gebaseerd op werkelijk gebruik

De Thuisscan is gebaseerd op het werkelijke energiegebruik van de bewoners. Wie heel energiezuinig is – of juist niet-, ziet dat terug in de Thuisscan. De Thuisscan is geen papieren werkelijkheid, maar geeft inzicht in de werkelijke prestaties van een woning. Met de Thuisscan krijg je ook concreet advies: ben jij al toe aan een warmtepomp? Of kun je beter eerst je woning isoleren? Wanneer je eerst nog moet isoleren, geven we je tips over de stappen waar jij het meest bij gebaat bent.

Thuisscan Energie Zuinig Thuis

Als je al toe bent aan een warmtepomp, vertelt de Thuisscan je of je woning klaar is voor een all-electric, of dat je beter met een hybride aan de slag gaat. In beide gevallen vertelt de Thuisscan welk vermogen de woning nodig heeft, passend bij het comfortniveau dat de bewoner nu ervaart. Ook worden bewoners geholpen met het vinden van de juiste installateur en ontvangen ze achtergrondinformatie over de verschillende typen warmtepompen. En bij het stellen van de juiste vragen aan de installateur en krijgen een idee van welke onderdelen je redelijkerwijs mag verwachten op de offerte. Daarnaast bevat de Thuisscan onder andere informatie voor de installateur, antwoord op veelgestelde vragen over warmtepompen en subsidiemogelijkheden. Bewoners weten zo wat de mogelijkheden van hun woning zijn en als gemeente krijg je eenvoudig inzicht in de te nemen stappen. Als vervolg kun je bijvoorbeeld bewoners van gelijksoortige woningen én dezelfde opties samenbrengen tijdens een bewonersavond. Denk aan een avond voor eigenaren van woningen die klaar zijn voor een hybride warmtepomp.

Vraag een gratis Thuisscan aan

De Thuisscan wordt al door verschillende gemeenten ingezet om wijken te verduurzamen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Thuisscan voor jouw gemeente, woningcorporatie of energiecoöperatie?  Vraag een voucher aan voor een gratis Thuisscan van jouw woning download de productsheet of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Peter Wagener
06 51 335 966 | peter.wagener@energiezuinigthuis.nl

Vraag de Thuisscan  productsheet aan